top of page

BY BORIS

By Boris is een initiatief van Speelgoedfabrikant Boris Stevens (rechts) en eigenaar van Speelgoed Den Uyl, Wijnand den Uyl.

 

Tijdens een ontmoeting met Jan des Bouvrie in 2018 ontstond het idee om samen de oer-Hollandse sjoelbak opnieuw te ontwerpen. Dit spel moest zowel geschikt zijn om mee eindeloos mee te spelen, als esthetisch mooi om als kunst object aan de wand te dienen.

 

Jan des Bouvrie die erg van gezelschapspellen hield, tekende vervolgens twee sjoelbakken (2m) met aan de achterkant een slim ophangsysteem: Een wit exemplaar met zwarte belijningen en zwarte sjoelschijven, en een zwarte bak met witte sjoelschijven en witte belijningen. Tijdens het proces bedacht hij dat een kleinere bak in heldere kleuren in een kinderkamer niet zou misstaan. Hij onderschreef hiermee zijn visie was dat ook een kinderkamer mooi mag zijn. De kindersjoelbakken (1.20m) zijn blauw en rood en hebben witte stenen.

 

Onverwacht is By Boris een ode geworden aan zowel Jan des Bouvrie als aan Boris Stevens. Het project wordt voortgezet door de zoon van Boris, Bob Stevens, en Wijnand den Uyl.

06825 - 06835.png
Over By Boris: Over
bottom of page